Nou web de Talleres en construcció

Mentrestant, aquest blog estimat i que teniem abandonat, supleix amb plaer les seves funcions, les d’informar dels propers tallers, del programa d’aquest any i del funcionament habitual d’aquests talleres islados. Esperem que siguin del vostre interès.





Vari Caramés I. La mirada.

La mirada fotogràfica només és això, fotogràfica. M'explico. En certes fotografies de paisatge, de ciutat, d'interiors buits, de coses inertes o, almenys, quietes, la mirada fotogràfica s'apropa a la nostra. Al no haver-hi acció que delati al temps, l'espai se'ns apareix similar a com el veuen els nostres ulls. Hi ha fotografies, però, que ens mostren el que ens és invisible: el recorregut de les estrelles o d'una llum en la nit, un banyista en ple salt, un fantasma amb prou feines esbossat baixant unes escales o un desenfoc, per exemple.

En aquest sentit Vari Caramés sembla que manté un pacte amb la seva càmera perquè tots dos tinguin la seva part de visió. En la majoria de les seves fotografies és aquesta mirada sense transcurs la finestra per on traiem el cap a un món que només la fotografia ens permet veure.

Confesso que a mi em solen fascinar aquestes mirades antinaturals, sobretot els desenfocs. Serà que sóc d'una terra de boires i els contorns imprecisos, les fronteres desdibuixades em són primordials. No és d'estranyar doncs que truqués a Vari Caramés per convidar-lo a donar un taller, passar uns dies a la illa i poder-la veure després com no es veu.


Vari Caramés serà a Menorca per oferir un taller durant el pont de l'1 de maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada