Nou web de Talleres en construcció

Mentrestant, aquest blog estimat i que teniem abandonat, supleix amb plaer les seves funcions, les d’informar dels propers tallers, del programa d’aquest any i del funcionament habitual d’aquests talleres islados. Esperem que siguin del vostre interès.





José Sanchís Sinisterra

















Món trencat: dramatúrgie(s) de la fragmentació

taller de dramatúrgia 

del 23 al 26 de abril a Mongofre, Menorca

· màxim 16 assistents, és necessari enviar CV
· preu del taller i l’estada: 580 euros
· preu sense estada (4 àpats inclosos): 380 euros
· 10% de descompte amics de talleres islados
· + info / inscripcions: mariona@talleresislados.com

Una proposta d’Aina Tur

Des de l'inici del Nou-cents, en ressonància amb el fracàs de la racionalitat clàssica, la consciència dels límits del llenguatge i la crisi dels grans sistemes que pretenien explicar el món, s'insinua una opció dramatúrgica que tendeix a la discontinuïtat, la incomplitud, i la fragmentarietat. Com si el teatre renunciés als principis estètics d'unitat, coherència, narrativitat, progressió, intel·ligibilitat, etc. i volgués expressar la nostra caòtica realitat mitjançant una poètica dispersa, heterogènia, caleidoscòpica, residual.

El present Laboratori de Dramatúrgia i Escriptura Dramàtica pretén explorar, en la teoria i en la pràctica, algunes etapes i procediments d'aquest corrent dramatúrgic, no per privilegiar-la com a model a seguir, sinó per indagar quins nous principis estructurals i compositius es necessita descobrir o inventar per mantenir el teatre en permanent diàleg amb el pensament i l'acció de les societats del segle XXI.

Taller dirigit a autors i autores, guionistes, directors i directores, intèrprets.

El treball diari del taller es dividirà en dues etapes. A més del taller pràctic d'escriptura els assistents podran experimentar en escena, amb actors, alguns dels textos sorgits en el procés.


L'autor
www.nuevoteatrofronterizo.es

com funciona

Aquest taller es fa a la casa de Mongofre, al nord-est de l’illa, entre Port Addaia i Favaritx, una finca excepcional que gestiona la Fundació Rubió Tudurí-Andrómaco. A les seves terres sembla resumir-se l’essència de Menorca.

L’estada dura quatre dies i, si es vol, cinc. El taller comença el dia 23 a la tarda i acaba el divendres 26 havent dinat. És possible arribar un dia abans o marxar un dia després.

El procés és simple: informar-se, inscriure’s i comprar bitllets si es ve de fora.

Fet això, a Talleres ens encarreguem de tot. Us recollim a l’aeroport, us portem a casa, us assignem una habitación compartida o, excepcionalment, individual. Us expliquem com funciona la casa i el dia a dia.

El primer dia el sopar es fa a casa i els tres dinars següents també. Hi ha dues nits que sortim a sopar fora, a prop del mar. Hi haurà temps per passejar, dormisquejar, banyar-se o surtir de nit. Cadascú adapta els dies als seus plaers preferits.

Mariona Fernández
Talleres islados
Villa Las Mercedes
Carretera de Binissafuller, s.n.
07711 Sant Lluís 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada