Els symposion de Talleres Islados
Significa "El que beurem"(i menjarem) junts en el taller greco-menorquí.
A Grècia devem el concepte de banquet, platònic o jenofontià, com a reunió filosòfica.
"Com en tantes altres coses, Grècia ha estat mestra d'Occident -i sobretot del Mediterrani- en l'art culinari." Néstor Luján. Història de la gastronomia. "...van inventar, aquells homes anònims que lluitaven contra el mar, la cassola de peix mediterrani". "Un dels llegendaris 7 cuiners grecs -paral·lelisme amb els 7 savis- va inventar la botifarra de sang". I encara es mengen avui com a plats típics menorquins, en realitat grecs, en forma de caldereta de peix o camot (per a l'embotit amb sang). Serà imprescindible degustar-los en un taller sobre Grècia a Menorca. El primer tractat gastronòmic és obra de Arquestrato, grec de Sicília i amic de Pèricles. Són les bases de l'home civilitzat, un Homo Coctione.
I seguint aquesta línia, els menús estan elaborats amb productes menorquins, receptes que són alhora gregues i ara menorquines, és a dir, mediterrànies.
Per tant, espero que el menjar i beguda formi part en tots els sentits del taller, com si d'un banquet o Symposia grec es tractés.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada