Nou web de Talleres en construcció

Mentrestant, aquest blog estimat i que teniem abandonat, supleix amb plaer les seves funcions, les d’informar dels propers tallers, del programa d’aquest any i del funcionament habitual d’aquests talleres islados. Esperem que siguin del vostre interès.





En Pep Pelfort ens acaba d'enviar el "menú Souvirón"

συμπόσιον 
Els symposion de Talleres Islados
Significa "El que beurem"(i menjarem) junts en el taller greco-menorquí.
A Grècia devem el concepte de banquet, platònic o jenofontià, com a reunió filosòfica.
"Com en tantes altres coses, Grècia ha estat mestra d'Occident -i sobretot del Mediterrani- en l'art culinari." Néstor Luján. Història de la gastronomia. "...van inventar, aquells homes anònims que lluitaven contra el mar, la cassola de peix mediterrani". "Un dels llegendaris 7 cuiners grecs -paral·lelisme amb els 7 savis- va inventar la botifarra de sang". I encara es mengen avui com a plats típics menorquins, en realitat grecs, en forma de caldereta de peix o camot (per a l'embotit amb sang). Serà imprescindible degustar-los en un taller  sobre Grècia a Menorca. El primer tractat gastronòmic és obra de Arquestrato, grec de Sicília i amic de Pèricles. Són les bases de l'home civilitzat, un Homo Coctione.
I seguint aquesta línia, els menús estan elaborats amb productes menorquins, receptes que són alhora gregues i ara menorquines, és a dir, mediterrànies.
Per tant, espero que el menjar i beguda formi part en tots els sentits del taller, com si d'un banquet o Symposia grec es tractés.
Pep Pelfort, es el cuiner que ens deleitarà en els Talleres islados.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada